3 lutego 2023 / Informacja prasowa

Zmiana w Zarządzie

Dr Oliver Frey odchodzi z firmy

W Zarządzie firmy Ensinger następuje zmiana personalna: Dr Oliver Frey zrezygnował z miejsca w Zarządzie i opuścił firmę zajmującą się przetwórstwem tworzyw sztucznych. Decyzja ta została podjęta w związku z różnicą poglądów na temat strategicznego ukierunkowania obszarów jego odpowiedzialności.

Na szczeblu kierowniczym dwaj Dyrektorzy Zarządzający: Ralph Pernizsak i dr Roland Reber przejmą dotychczasowe zadania i obowiązki należące wcześniej do dr Olivera Freya. Obaj wyrazili podziękowania, także w imieniu udziałowców rodzinnej firmy, za wieloletnią pracę dr Olivera Freya dla firmy Ensinger na różnych stanowiskach.

Dr Oliver Frey dołączył do firmy dziesięć lat temu i początkowo kierował działem Compounds. W lipcu 2019 roku awansował na stanowisko Członka Zarządu. Oprócz pełnienia funkcji Dyrektora Zarządzającego, doktor chemii był odpowiedzialny za dział insulbar (profile izolacyjne do budowy okien, drzwi i fasad) oraz za zarządzanie jakością w Grupie Ensinger.

Grupa Ensinger zajmuje się tworzeniem, produkcją i sprzedażą kompaundów, półwyrobów, kompozytów, elementów gotowych i profili wykonanych zarówno z tworzyw konstrukcyjnych jak i wysokosprawnych. Do przetwarzania polimerów termoplastycznych firma Ensinger wykorzystuje szeroką gamę technologii produkcyjnych, takich jak wytłaczanie, obróbka skrawaniem, wtrysk, odlewanie, spiekanie i prasowanie. To rodzinne przedsiębiorstwo zatrudniające w sumie 2,600 pracowników w 33 lokalizacjach jest reprezentowane na całym świecie i posiada zakłady produkcyjne i biura sprzedaży we wszystkich większych regionach przemysłowych.